Led Zeppelin пускат делукс издания на “Led Zeppelin IV” и “Houses Of The Holy” в края на октомври

Дата: 2014-08-15

През юни Led Zeppelin поставиха забележително начало на своята кампания по преиздаване на легендарните си записи с излизането на “Led Zeppelin”, “Led Zeppelin II” и “Led Zeppelin III”, дебютирали в топ 10 на класацията за албуми Billboard Top 200. 

Бандата подготвя преиздаването на “Led Zeppelin IV” (третият най-продаван албум в историята на Съединените Щати) и “Houses Of The Holy”. Както и с предишните делукс издания, и двата записа са ремастирани от китариста и продуцент Jimmy Page и са придружени от втори аудио диск, съдържащ изцяло неиздавана досега музика, свързана със записите.

“Led Zeppelin IV” и “Houses Of The Holy” ще бъдат на пазара от 27/28 октомври, благодарение на Atlantic/Swan Song, и ще бъдат налични в следните формати:

Single CD – Ремастериран албум в двойно разгъващ се картонен джоб.

Deluxe Edition (2CD) – Ремастериран албум, заедно с втори диск, съдържащ неиздаван досега аудио запис.

Single LP – Ремастериран албум на 180-грамова плоча, сложена в джоб, чието оформление е детайлна реплика на оригиналната обложка, с която винилът излиза за пръв път.

Deluxe Edition Vinyl (2LP) – Ремастериран албум и неиздаван досега студиен запис на два 180-грамови винила.

Digital Download – Ремастериран албум и неиздаван досега студиен запис към него.

Super Deluxe Box Set – Колекцията включва:   

– Ремастерираният албум на CD в джоб, реплика на обложката на оригиналния винил.

– Съпътстващо аудио на CD в картонен джоб с нова алтернативна визия.

– Ремастерираният албум на 180-грамов винил в джоб, реплика на този на оригиналната плоча.

– Съпътстващият студиен запис на 180-грамова плоча, сложена в джоб, с нова алтернативна визия.     

– HD аудио карта за дигитално сваляне на албумите @ 96kHz/24 bit.

– Книга с твърди корици от 80 страници, съдържаща редки и невиждани досега снимки и меморабилия.

– Висококачествено издание на оригиналната обложка на албума, като първите 30 000 копия ще бъдат номерирани индивидуално.

Делукс изданието на Led Zeppelin IV съдържа неиздавани версии на всяка от песните в оригиналния албум, сред които и алтернативни миксове на “Misty Mountain Hop” и “Four Sticks”, миксове на “The Battle Of Evermore” и “Going To California”, наситени със звуци на китара и мандолина. Включена е и измислената, алтернативна версия на “Stairway To Heaven”, миксирана в Sunset Sound Studio в Лос Анджелис, която феновете ще чуят за пръв път.

През 1973 Led Zeppelin оглавяват класациите отново с албума “Houses Of The Holy”, който включва легендарните парчета “The Song Remains The Same” и “No Quarter”. В същото време записът подчертава неспиращата еволюция на неповторимото Led Zeppelin звучене с реге- “D’yer Mak’er” и фънк парчето “The Crunge”. Албумът е сертифициран с диамант от RIAA и е продаден в над 11 милиона копия.

Седемте неиздадени парчета в съпътстващия студиен запис включват необработените миксове на  “The Ocean” и “Dancing Days”, откриващи един по-дълбок поглед към записите на тези класики. Други отличителни записи са китарната мелодия към парчето “Over The Hills And Far Away” и версия на “The Rain Song” без пиано.