Paolo Nutini  (Паоло Нутини) с нов албум в средата на април 2014  

Дата: 2014-02-07

Paolo Nutini се завръща с нов, определящ пътя на кариерата му, албум, който показва неговия непризнаващ граници талант, невероятната вокална сила и зрялост, която е много над неговите 27 години.

Почти пет години след издаването на “Sunny Side Up”, Paolo Nutini се връща в играта с “Caustic Love” – албум, който се прицелва право в сърцето със стремителен микс от разсъбличащ душата соул и неуморим фънк, който може да се чуе и от първия сингъл “Scream (Funk My Life Up)”.

“Caustic Love” ще бъде издаден на 14-ти април от Atlantic Records и ще включва изцяло авторски песни, написани от Paolo и предимно продуцирани от него и Dani Castelar. Албумът е записан във Валенсия, Лондон, Глазгоу и Съединените Щати.

Паоло Нутини избухва на музикалната сцена през 2006-та година с поп парчето “These Streets”, което се продава в над 1.5 милиона бройки в Обединеното кралство. Три години след това той се появява отново с възторжено приетата “Sunny Side Up”. Номиниран за награда Brit и носител на Ivor Novello, Paolo става най-добре продаващия се изпълнител в Обединеното кралство за 2009-та и 2010-та.

Сега той се завръща с нова песен, обгърната с груув чувство, тъмно и бурно празнуване на това, което изглежда, че най-накрая ще затвърди Paolo Nutini като един от най-изтънчените композитори и изпълнители, които излизат от Обединеното кралство в последните години.