Crossroads Guitar Festival 2013 - най-доброто от концерта на Eric Clapton с най-великите китаристи на DVD, Blu-Ray и компактдиск.<

Дата: 2013-10-31

През пролетта на тази година в Ню Йорк Eric Clapton отново събра неповторим състав от най-известните световни китаристи за четвъртотo издание на своя легендарен Crossroads Guitar Festival. Докато предишните три фестивала се проведоха на стадиони под открито небе, за първи път тази година Clapton пренесе събитието под покрива на “най-известната зала в света” - Madison Square Garden.

Провеждан на всеки три години от 2004-та насам, Crossroads Guitar Festival бързо се превърна в основно китарно концертно събитие, където най-големите световноизвестни китаристи свирят на една сцена заедно, обединени от идеята да съберат дарения за Crossroads Centre в Антигуа. 

Тазгодишното шоу включва изпълнения на Clapton, Allman Brothers Band, Blake Mills, Buddy Guy, Derek Trucks, Doyle Bramhall II, Gary Clark Jr., Jeff Beck, John Mayer, Keith Richards, Keith Urban, Los Lobos, Robert Cray, Sonny Landreth, Steve Cropper, Vince Gill, Warren Haynes и много други. 

Crossroads Guitar Festival 2013 ще бъде на пазара от 18-ти ноември в двоен Blu-ray и в двойно DVD. И двете версии включват почти пет часа музика разпръснати в 45 изпълнения, плюс интервюта с артистите и други ексклузивни кадри зад кулисите от звездния концерт. За първи път ще се издадат най-добрите моменти от фестивала и в аудио вариант на компактдиск, както и в дигитален формат, обхващащи 32 песни. 

Първото издание на  Crossroads Guitar Festival се провежда през 2004-та година на стадиона Cotton Bowl в Далас и събира заедно за първи път в историята звездни китарни имена, превърнали се в икони в блуса,  рока и съвременната музика. Разпродаденото шоу е запечатано на двойно DVD, което е едно от най-успешните DVD-та в световен мащаб, достигайки само в Америка продажби от 10 милиона копия. Следващите две DVD-та достигат същите висоти, като това от 2007-ма е продадено в 6 милиона копия, а от 2010-та, в 4 милиона. 

Всички издания на Eric Clapton's Crossroads Guitar Festival можете да закупите от ksilo.com

Повече информация на: Eric Clapton's Crossroads Guitar Festival