Birdy потвърди излизането на “Fire Within”, последовател на нейния дебютен и пожънал световни успехи албум

Дата: 2013-09-17

Изключително топло приетата от критиката британска певица и автор на песни Birdy има удоволствието да анонсира детайлите около нейния чисто нов албум “Fire Within”, който ще бъде издаден на 23 септември. 

Birdy (родената в Лимингтън под името Jasmine van den Bogaerde) коментира – “Изминаха две невероятни години, откакто издадох дебютния си албум през 2011 година. През този период писах нови песни, които сега съм изключително развълнувана да споделя с хората. Дойдоха право от сърцето ми.”

В този нов етап феновете на Birdy ще имат шанса да се запознаят с нея в ролята й на автор на песни, като тя сама е написала или е участвала в написването на всичките 11 парчета в новия албум.

Освен интроспективните пиано балади, с които е известна, нейните фенове ще бъдат приятно изненадани да чуят нови парчета, като веселата “Light Me Up”. След като светът чуе  нейното съдържащо 11 парчета ново CD, всички ще се преклонят пред новия звук на Birdy.

След появата си на сцената през 2011 година, Birdy се изстреля до ранга на големите поп звезди по света и обра много награди по пътя. Да вземем например дебютния й сингъл: една пораждаща тръпки по гръбначния стълб версия на парчето на Bon Iver “Skinny Love”, песен, която в продължение на няколко години проби в целия свят и нареди Birdy сред някои от най-важните певци и автори на песни в наши дни.

Песента доби голям успех по всички точки на земното кълбо, добивайки златен сертификат в Обединеното кралство и Ирландия, платинен в Белгия, Франция и Швейцария, тройно-платинен в Холандия и забележителните пет платинени сертификата в Австралия. Следващите й сингли  “People Help The People” и “190” отново жънат успехи, продавайки стотици хиляди копия по цял свят.

Birdy - Skinny Love [Official Music Video]