Световете на Linkin Park и Steve Aoki  се сблъскват в новия сингъл “A Light That Never Comes”

Дата: 2013-09-20

След като се появиха тийзъри през август, феновете на Linkin Park и Steve Aoki преровиха интернет в издирване на студийната версия на “A Light That Never Comes”, тяхната първа песен заедно. Днес от официалните си страници www.linkinpark.com и steveaoki.com двете страни най-накрая дадоха насока на феновете, как да открият парчето: като играят новата безплатна 3D игра във Facebook “LP Recharged”,  стартираща днес на http://bit.ly/playlprecharge.

Песента беше разкрита за първи път като изненада по време на изпълнението на Aoki на фестивала Summer Sonic в Токио миналия месец, където на сцената се качиха още Chester Bennington и Mike Shinoda от Linkin Park.

Играта, продукт на въображението на Linkin Park и на игралния гигант Kuuluu Interactive Entertainment AG, е безплатна, комбинираща действие и стратегия, с герои и мисии по дизайн на бандата. Mike Shinoda от Linkin Park, който има завършена степен бакалавър по изящни изкуства, специалност Илюстрация, помага за дизайна на играта.

След като сингълът бъде разкрит, аудиото ще може да бъде слушано ексклузивно за 14 дни на Xbox Music, дигиталната музикална услуга на Microsoft. След пускането му за свободен стрийминг в Xbox Music, новият сингъл на Linkin Park, “A Light That Never Comes”, ще стане достъпен и на всичките му други платформи, включително Xbox 360, iOS и Android. С маркирана дестинация в Xbox 360 и онлайн на Music.Xbox.com феновете ще могат да видят и кадри зад сцена с това как се случва сработването между изпълнителите. Сътрудничеството, продукт на дългогодишна работа и нововъведения между Linkin Park и Xbox, бележи началото на една нова връзка между музикантите и Microsoft, която ще комбинира интересите на бандата в музиката, изкуството и технологиите с несравнимите иновации на Microsoft в дигиталното пространство.

“A Light That Never Comes” ще бъде включена в предстоящия албум на Linkin Park “Recharged”, който ще съдържа нови интерпретации на песни от “LIVING THINGS”, последния албум на бандата, който дебютира на номер 1 в над 20 страни. “Recharged” ще бъде издаден на 29 октомври през Machine Shop Recordings / Warner Bros.

Скулптурата е получена от дигиталната обработка на глава на лъв, поставена в стъклен глобус, обградена от магнитна течност, наречена ферофлуид и този уникален по рода си предмет ще позволи на феновете да си взаимодействат с разтвора чрез магнитна писалка стилус и така да създават оригинални модели и дизайни. В скулптурата се съдържа също арт книжка с 48 страници, опаковка, включваща двата диска “LIVING THINGS” и “Recharged” и гореспоменатия стилус с магнитен връх. Цялото съдържание е опаковано в специална кутия. Всеки бокс сет ще бъде номериран и лимитиран само до 500 броя за целия свят. Предварителни поръчки ще могат да бъдат правени от понеделник, 16 септември на www.linkinpark.com