Dream Theater разкриха ключов нов албум “Dream Theater”

Дата: 2013-07-08

Roadrunner Records анонсираха очаквания с огромно нетърпение нов албум от легендарните Dream Theater. “Dream Theater” – първата едноименна колекция в близо тридесетгодишната кариера на номинираната за Grammy банда - излиза на 24 септември.
“Dream Theater” е записан в Cove City Sound Studios в Глен Коув, Ню Йорк, продуциран от основния китарист John Petrucci, а смесването е дело на светилото Richard Chycki (Aerosmith, Rush). Албумът бележи една брилянтна нова глава за винаги експериментиращата банда, техният първи написан и записан с барабаниста Mike Mangini, изцяло интегриран в творческия процес от самото начало.
“Виждам всеки нов албум, като възможност да започнем отначало”, казва Petrucci. “Да надградим или подобрим посоката, в която сме се развивали в течение на времето, или да поемем по напълно нов път. Това е първият едноименен албум в нашата кариера и няма нищо по-силно, за което да се сетя като потвърждение на нашата музикална и творческа идентичност. Изследвахме подробно всички елементи, които ни правят уникални, от епичното и интензивното до атмосферичното. Изключително сме развълнувани за “Dream Theater” и нямаме търпение всички да го чуят”.
“Dream Theater” ще бъде достъпен в широка гама от отличителни версии, включително стандартно и специално издание на CD, 180-грамов двоен винил и бокс сет в лимитирано издание. Предварителни поръчки са планирани да бъдат пуснати през юли в Roadrunner Records Webstore.
“Dream Theater” е последовател на успешния “A Dramatic Turn Of Events” от 2011 година. Албумът – съдържащ парчето “On The Backs Of Angels”, което печели на култовата банда нейната първа номинация за Grammy (в категорията “Най-добро хард рок/метъл изпълнение) – се доказва като един от най-успешните, дебютирал в топ 10 в класациите на 14 страни, включително и в Billboard 200. “A Dramatic Turn Of Events” беше приветстван за амбицията, сложността и чистата си мелодична мощ, а влиятелното японско издание BURRN! го определя като “Най-добър албум” на годината.