Jose Padilla изгрява с албумa "Binary Sun"

Дата: 2013-07-09

Легендарният баща на даунтемпо стила на Ибиса José Padilla (Хосе Падила) се появява отново след период на духовно уединение с един албум, който ще изненада всички негови фенове. Записът, който носи заглавието “Binary Sun”, е с участието на Kirsty Keatch и излиза на музикалния пазар през юли. 

José Padilla е диджей и продуцент, роден в Барселона и резидент на Ибиса повече от тридесет години. Известен е по света с легендарните си компилации “Café del Mar”, както и с продуцирания от него характерен материал, чийто звук не само поставя началото на цяло течение, но се превръща и в типичния  Balearic стил. Номиниран за Latin Grammys през 2001 година за албума му “Navigator”, той е носител на Ibiza DJ Award и е бил номиниран за четири други отличия.

Kirsty Keatch е родена в Шотландия , но отраства в Ибиса и е носител на награда MIBI през 2009. Първоначално тя пее на местни тържества в Ибиса, както и на благотворителни концерти, преди да запише да учи Музикална технология в Единбургския университет преди две години.

Албумът “Binary Sun” на José Padilla & Kirsty Keatch ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.