Led Zeppelin ще издадат “The Complete BBC Sessions” на 16-ти септември

Дата: 2016-08-26

Преди близо 20 години Led Zeppelin представиха “BBC Sessions”, възторжено приетия двоен диск с лайв записи на селектирани изяви по BBC Radio в периода от 1969 до 1971. По-късно тази година, на 16-ти септември, групата ще издаде “The Complete BBC Sessions”, осъвременена версия на колекцията, ремастерирана под зоркия поглед на Jimmy Page и включваща осем нови неиздавани записа, както и три песни от „изгубени” сесии от 1969.

Компилацията ще бъде достъпна в няколко формата. Делукс изданието с 3 CD ще включва ремастерирана версия на оригиналния албум и трети диск с неиздавани досега записи. Любителите на винила ще се зарадват на бокс сета с 5 плочи, отпечатани на 180-грамов винил. Ремастерираният албум и неиздаваните записи ще бъдат достъпни и дигитално. За най-големите почитатели на музиката на Zeppelin ще има наличен и супер делукс бокс сет. Той ще включва две CD-та на ремастерирания албум в джоб, реплика на оригинала, отделен джоб с третия диск, ремастерирания албум и новите записи, отпечатани на 180-грамов винил, карта с код за дигиталната версия на записа на 96kHz/24 bit, книжка от 48 страници със снимки на групата, бележки и информация за сесиите, както и принт на оригиналната обложка във високо качество (първите 30 000 копия ще бъдат индивидуално номерирани).

 “BBC Sessions” оригинално излиза през 1997 и получава двоен платинен сертификат от RIAA. “The Complete BBC Sessions” надгражда предишното издание с още един диск с осем нови песни, включително и “White Summer”  - запис, който излиза за пръв път в бокс сета им от 1990. В новото издание ще бъдат добавени и записки от сесиите на Dave Lewis. За пръв път феновете ще видят прецизни записки за всяка една от BBC сесиите.

Светлината в колекцията ще падне върху отдавна изгубена сесия, за която феновете говорят като за мит. Излъчена през април 1969, сесията се състои от три песни: “I Can’t Quit You Baby”, “You Shook Me” и единственото записано изпълнение на “Sunshine Woman”.

Две версии на “Communication Breakdown” и “What Is And What Should Never Be” също влизат в записа. Записани през две години, различните изпълнения демонстрират еволюцията на младите музиканти за толкова кратък период от време.