Dream Theater издават дългоочаквания си двоен албум “The Astonishing” на 29 януари

Дата: 2016-01-15

“The Astonishing” ще бъде издаден като двойно CD, бокс сет с 4 винила и лимитиран делукс бокс сет и всички са достъпни на http://www.dreamtheater.net/preorder

Албумът е записан в City Sound Studios в Glen Cove, New York, като продуцент е John Petrucci, студио гуру е Richard Chycki (работил с Aerosmith, Rush), за миксинга и композирането отговаря David Campbell. “The Astonishing” обрисува идеята на ретро-футуристична-постапокалиптична антиутопия, където властва средновековният феодализъм. Избраният трябва да се бори срещу империя, дефинирана от непрекъснатия шум от машини и илюзията за безопасност и вялото подчинение.

“The Astonishing” следва изключително успешния запис от 2013 – “Dream Theater”, който осигури на бандата втора номинация за Grammy и се изкачи до върха на класацията на Billboard “Hard Rock Albums” и стана номер 7 в Billboard 200. Това стана третия пореден дебют на групата в топ 10. Записът беше в топ 5 в Япония, Германия, Италия, Канада, Аржентина, Швейцария, Холандия и Финландия, както и в топ 10 в Дания, Австрия и Норвегия, а най-добре беше приет в Обединеното кралство и Австралия. 

Новия албум на Dream Theater “The Astonishing” можете да поръчате от музикален магазин ksilo.com