David Guetta издаде дългоочаквания си нов албум “Listen”!

Дата: 2014-11-25

“Listen”, невероятният шести студиен албум на David Guetta, излезе на 24-ти ноември! Записът обединява три години продуцентска работа с желанието на David да прави музика, която ще се хареса на огромната му армия от фенове. 

Диджеят променя обичайния си стил на работа, включвайки китари и пиано за пръв път в свой албум. “Listen” е запис за поемането на рискове, осъществяването на идеи и издигането до ново ниво в правенето на музика – и резултатът е впечатляващ. Вече с два международни хита - “Lovers On The Sun”, станал номер 1 във Великобритания, Франция, Германия, където се задържа на тази позиция рекордните 7 седмици, и парчето “Dangerous”, което зае първо място във Франция, Германия, Австрия, Белгия и Швейцария - “Listen” е готов да надгради постигнатото от тройно платинения албум от 2011 “Nothing But The Beat”, продал 4 милиона копия, и номинирания за Grammy запис от 2009 “One Love”.

Включващ редица специални гости, сред които британската текстописка Emeli Sandé, чийто вокали звучат в “What I Did For Love”, ирландското трио “The Script” и американската рап звезда Nicki Minaj с нейната “Hey Mama”, “Listen”  е повлиян от широка гама  музикални стилове и затова е и толкова вълнуващ запис. В албума David обединява сили и със своя “Titanium” партньор - очарователната Sia - за парчето “Bang My Head” и чувствения и красив сингъл “The Whisperer”. В новия си албум диджеят не залага само на изпълнители, с които вече е имал успешни съвместни проекти. Той работи и с няколко световноизвестни артисти за пръв път. Сред тях са Ladysmith Black Mambazo и Nico & Vinz в “Lift Me Up”, MAGIC! и Sonny Wilson в “Sun Goes Down” и Jaymes Young & Birdy в “I’ll Keep Loving You”.

“Listen” подчертава и друг важен елемент от мисията на David – представянето на един нов талант пред света. Изгряващата звезда Sam Martin, който пее в синглите “Lovers On The Sun” и “Dangerous”, е доказателство за способността на Guetta да открива бъдещи хитови изпълнители.

Диджеят вече има над 58 милиона фенове във Facebook, както и 5,8 милиона последователи в Spotify, ставайки най-популярния Spotify артист в света. Благодарение на своята огромна онлайн аудитория, Guetta стана действен посланик на Обединените Нации и Уницеф, предоставяйки безплатна музика и създавайки трафик в Twitter за тяхната кампания “The World Needs More…”, както и за проекта IMAGINE. David е и един от хората, стоящи зад Dubset – гениална нова музикална платформа, позволяваща на диджеите да качват и споделят миксове. Артистите в платформата получават и възнаграждение.

Guetta има и две награди Grammy и е един от главните диджеи в клубовете XS и Encore в Лас Вегас, както и в Ushuaia и Pacha в Ибиза. Това не пречи на David да обикаля по участия като само тази година той изнесе сетове пред повече от 2 милиона души. Диджеят оглави и някои от най-големите фестивали през 2014 като Tomorrowland и iTunes Festival в Лондон, като участва и в откриващата церемония на BBC Radio 1’s Ibiza Weekend.

Поръчайте и купете новия албум на David Guetta "Listen" от музикален магазин ksilo.com

‘Dangerous’

David наскоро представи епичен 7-минутен филм, който съпътства последния му сингъл “Dangerous”. Видеото е режисирано от Jonas Akerlund и в него участват David Guetta, Sam Martin, пилотът от Формула 1 Romain Grosjean и актьорът от “The Following” James Purefoy. Всички те се впускат в увлекателно и напрегнато Формула 1 състезание. 

“Unforguettable”

David издаде и “Unforguettable” - удължен документален филм за изживяванията на диджея зад сцена по време на 12-дневното му турне в Бразилия по-рано тази година.