Pink Floyd обявиха детайли по новия си албум “The Endless River”, който ще излезе през ноември

Дата: 2014-09-24

David Gilmour, Rick Wright и Nick Mason разкриха подробности около новия албум на Pink Floyd “The Endless River”, който ще излезе на 10-ти ноември през Parlophone. Неговата обложка се появи на сгради в 10 града по света, включително и на 8-метрова осветителна инсталация в South Park, Лондон. Негови продуценти са David Gilmour, Phil Manzanera, Youth и Andy Jackson. 

David Gilmour споделя:

„Музиката в ’The Endless River’  води своето начало от сесиите на ‘Division Bell’ през 1993. Слушахме над 20 часа как тримата свирим и избрахме музиката, върху която искаме да работим в новия си албум. През последната година добавихме нови части, презаписахме други и като цяло се възползвахме от съвременната технология в студиото, за да направим Pink Floyd албум от 21-ви век. След като Rick си отиде, заедно с възможността да направим това с него, почувствахме, че правилното нещо е тези преработени парчета да бъдат част от  репертоара ни.”  

‘The Endless River’ е главно инструментален албум, с ‘четири страни’ и една песен ‘Louder Than Words’, съдържаща нов текст, написан от Polly Samson.

Nick Mason:

The Endless River е в памет на Rick. Мисля, че този запис е хубав начин да почетем колко много е направил и как музиката му бе в сърцето на Pink Floyd звученето. Слушайки отново сесиите, наистина разбирам какъв специален музикант беше.”

Концепцията на въздействащата картина на мъж, гребящ по река от облаци, е създадена от Ahmed Emad Eldin, 18-годишен дигитален артист от Египет. Работата на Ahmed по-късно е преработена от Stylorouge - награждаваната британска дизайнерска агенция. В Лондон обложката на “The Endless River” се появи на  8-метрова светлинна инсталация, във формата на куб, върху South Bank.

Визуалното оформление на албумите на Pink Floyd, до голяма степен дело на Storm Thorgerson от Hipgnosis, е толкова легендарно, колкото и музиката на групата. След смъртта на Storm през 2013, задачата да намери визия, която продължава наследството на Storm, се пада на Aubrey ‘Po’ Powell – оригиналния партньор на Storm в Hipgnosis.

Po казва:

„Когато видяхме картината на Ahmed, тя веднага откликна на същността на Pink Floyd. Енигматична и отворена към интерпретации, обложката пасва толкова добре на ‘The Endless River’.”

Повече информация можете да намерите на: Homepage | Pink Floyd

Престоящият нов албум на Pink Floyd "The Endless River" можете да предварително да поръчате и закупите от музикален магазин ksilo.com