ZAZ издава албума “Paris”, в който представя най-емблематичните песни за френската столица

Дата: 2014-09-17

Записът излиза на 10-ти ноември през PlayOn / Warner Music с малко помощ от легендарния продуцент Quincy Jones. Първият сингъл от предстоящия й трети албум “Paris” набляга на връзката между Париж от отминалите дни и същия град днес - връзка, която ZAZ успява да предаде убедително. Нейното послание? Когато Maurice Chevalier изпява “Paris sera toujours Paris (Paris will always be Paris)” за пръв път по време на окупацията през 1939, това е била „песен, улавяща свободния дух на града  и днес”. Дори и в най-тежките мигове от неговата история, Париж винаги е бил град на светлината, който привлича певицата и всеки, който вярва в мечтите си. Място, където нищо не изглежда невъзможно. ZAZ не скрива амбицията си да покани Quincy Jones да запише някои от парчетата в нейния трети албум. Американският композитор и продуцент, отговорен за “Thriller” на Michael Jackson (най-добре продаващият се албум на всички времена) не само приема, но и споделя в интервю, че френската певица има един от най-добрите гласове, които някога е чувал. 

Неповторимостта на албума идва от решителността на ZAZ да работи с иконични френски изпълнители, както никой не го е правил досега. Новопарижанката  няма време да върви по утъпкани пътища! Певицата поканва утвърдени музиканти да изпълнят с нея цял набор от песни, посветени на Париж, на живо и без предварителна подготовка в La Frette studios в продължение на една седмица. Сред тях са  Ilan Abou и Thierry Faure, които допринасят за голяма част от третия й албум. 

Албумът е серия от 13 неповторими парчета, обрисуващи Париж. На първо слушане е трудно да посочиш коя от всичките песни е оригинална композиция, написана частично от ZAZ и разкриваща „нейния” Париж – толкова силно напомня тя на класическите френски шансони. 

Предстоящият албум на ZAZ "Paris" можете да поръчате и закупите от музикален магазин ksilo.com

ZAZ - Paris Sera Toujours Paris