Музикалната икона Princе издава два нови студийни албума през Warner Bros. Records.<

Дата: 2014-08-29

Дългоочакваните записи “Art Official Age”  и “Plectrumelectrum”  ще бъдат на американския пазар от 30-ти септември. “Art Official Age” е соло албум, а ‘“Plectrumelectrum” е проект, в който участва бандата на Prince 3RDEYEGIRL. Издаването на двата албума, които ще се продават по отделно ще бъде отбелязано от редица специални събития по света. 

Чисто новите албуми бележат завръщането към Warner Bros. Records, първият лейбъл на изпълнителя. “Prince е един от малкото артисти визионери, които наистина промениха и преформулираха модерната музика и култура” казва Cameron Strang от Warner Bros. Records. С издаването на 2 албума в един и същи ден феновете ще имат възможността да уловят многото аспекти от музикалния талант на Prince, който с “Art Official Age” и ‘Plectrumelectrum’ предлага две доста различни изживявания на своите слушатели. 

“Art Official Age” е класически Prince албум, продуциран, аранжиран, композиран и изпълнен от Prince и Joshua Welton (@joshuaworld). Звученето на албума е съвременна комбинация от соул, R&B и фънк. Мелодиите са непосредствени и изтънчени като никога до сега, вокалите на Prince са наситени и плътни, разгръщащи максимално гласовия диапазон на музиканта, а текстовете са откровено съблазнителни.

“Plectrumelectrum” е класически запис на бандата 3RDEYEGIRL, състояща се от Prince, Donna Grantis (китара), Hannah Ford Welton (барабани) и Ida Nielsen (бас). Записан на живо и в студио, албумът е наелектризираща фънк-рок творба. Много от парчетата в “Plectrumelectrum” са изпълнения на живо от турнето ‘Hit & Run’ в Обединеното кралство по-рано тази година. 

Поръчайте и купете новите албуми на Prince "Art Official Age" и "Plectrumelectrum" от музикален магазин ksilo.com