Бившия вокалист на My Chemical Romance ще издаде дебютният си соло албум “Hesitant Alien” на 30 септември

Дата: 2014-08-25

Дебютният соло албум “Hesitant Alien” на бившия вокалист на My Chemical Romance Gerard Way вече може да бъде предварително закупен на CD и винил на официалния сайт на изпълнителя GerardWay.com

Наличен е и в делукс комплект (само на сайта на Gerard Way), съдържащ  записа (в CD или LP формат), ексклузивна тениска и книжка, нарисувана на ръка от Gerard (само 5 хиляди броя са отпечатани от нея).  

Започвайки работа с продуцента Doug McKean, Way разбира веднага какво иска от “Hesitant Alien”. „Исках да направя малките неща да звучат като големи”, казва изпълнителят. „Намерението ми бе да създам 100 процента безкомпромисно изкуство, използвайки най-предизвикателния инструмент за радиото – китарата. Знаех, че ще има много изкривяване на звука. Знаех, че ще свиря на много инструменти Fender. Знаех, че ще черпя вдъхновение от своите герои на китарата от училището за изкуство, Mary Timony и Carrie Brownstein, както и че ще се повлияя от шугейз и бритпоп. Искам записът да съживява хората със звука си.” “Hesitant Alien”ще бъде миксиран от Tchad Blake (Arctic Monkeys, Black Keys).

Дебютния албум на Gerard Way “Hesitant Alien” можете да поръчате и закупите от музикален магазин ksilo.com

Gerard Way - "No Shows" [Official Music Video]