King 810 се завръщат с нов албум “La Petite Mort or A Conversation With God”

Дата: 2016-09-02

Групата King 810 от семейството на Roadrunner Records ни споделиха подробности за издаването на новия си албум “La Petite Mort or A Conversation With God”. Записът, следващ провокативния им дебют “Memoirs Of A Murderer”, ще излезе на 16 септември.

David Gunn ( фронтмен на King 810) сподели мислите си за новите проекти на King 810 и посоката, в която групата върви в скорошно видео, качено в YouTube канала им: https://www.youtube.com/watch?v=3zoJOxoe-b0&feature=youtu.be

“La Petite Mort or A Conversation With God” е продуциран от Josh Schroeder, Justyn Pilbrow и King 810, записан в Bay City и отвежда слушателите в тъмната сърцевина на Flint, Michigan. Музикантите създават запис, който по нищо не отстъпва на дебюта им. “La Petite Morte” означава малката смърт, а албумът зад това име е вдъхновяващ и холистичен, нагледно показващ еволюцията на музикантите. Заглавието кореспондира с дуалистичната тема на записа – насилието в реалността и отчаянието през призмата на градчето Flint, което служи за основа за изграждането на историята от Gunn. От другата страна стои все по-малко чувствителният човек и апатията, която го обхваща след сблъсъка с реалността. Заплетен около тази идея, “La Petite Mort” притежава тъмна и нервна душа.