На 7 октомври ще можем да чуем “Revolution Radio” – новия албум на Green Day

Дата: 2016-08-11

Green Day – носителите на Grammy и почетени в Rock And Roll Hall Of Fame рок музиканти ще издадат дванадесетия си студиен албум “Revolution Radio” на 7 октомври през Reprise Records. 

Продуциран от Green Day и записан в Oakland, “Revolution Radio” съдържа 12 яростни парчета, обединени от ярките текстове на групата и типичния им стил. Песните се фокусират върху трудностите и несигурностите, идващи от това да съществуваш в модерното общество. Музикално албумът е груб, дълбок и смел, продължаващ неоспоримата власт на Green Day в съвременната рок музика. Първият сингъл “Bang Bang”, който излезе днес, е вдъхновен от скорошните събития по света и отбелязва завръщането на група, която има какво да каже.

„Явно е, че светът е загубил колективността си. Аз, Mike и Tré също се чувстваме като изгубени души.”, каза фронтменът Billie Joe Armstrong, „”Revolution Radio” има за цел да събере изгубените хора, да ги накара да пеят заедно, да танцуват заедно, и най-важното – да открият себе си. Това е целта на Green Day от началото и тя няма да се промени.”