Enya издава новия си албум “Dark Sky Island” на 20 ноември през Warner Bros. Records 

Дата: 2015-11-06

„Темата на този албум са пътуванията.”, казва Enya за "Dark Sky Island"

С над 75 милиона продажби, четири награди Grammy, шест World Music Awards, номинация за Oscar и Golden Globe, както и седем студийни албума (и компилацията „Paint The Sky With Stars”), Enya започва нова глава в забележителната си кариера с издаването на новия си албум „Dark Sky Island”, който ще излезе на 20 ноември.

Креативното трио – Enya, продуцентът Nicky Ryan и текстописецът Roma Ryan започват работа по албума през пролетта на 2012 година. Вдъхновени от работата на Roma върху поредица от поетични книги, въртящи се около острови, и по-точно, остров Sark, те пишат песента „Dark Sky Island” и тя става първата написана от албума, давайки му и име. 

Първият сингъл “Echoes In The Rain” е жизнерадостен и оптимистичен, той притежава неустоима еуфория в себе си и това го прави водещия в записа. Звуково, „Dark Sky Island” е колекция от изключително разнообразни, но всъщност обединени от едно цяло песни. Първата от траклиста - “The Humming” е озаряваща и това се усеща след първото слушане – подсъзнателно се чувства магията на музиката. „Even In The Shadows” контрастно пулсира с настойчивия си ритъм; в „I Could Never Say Goodbye” звучи разпръсната красота, а „Sancta Maria” прелива в себе си класическо и синтезирано звучене, за да създаде ефирна симфония. За тази песен може да кажем, че разказва историята на звуците, в своите четири хипнотизиращи минути.

Новия албум на ENYA "Dark Sky Island" можете да поръчате и закупите от музикален магазин ksilo.com


The first single from Enya's forthcoming Album 'Dark Sky Island'