Mariza издава дългоочаквания си нов албум "Mundo" в началото на октомври

Дата: 2015-09-18

“Mundo” e първият й нов албум от пет години насам. Името на албума е “Mundo” (от испански - свят) – подходящо име, защото записът съдържа целия свят, който Mariza вече има в себе си, в гласа си, но също така и този свят, чийто врати са се отворили за нея през годините. Преди 14 години една млада певица издаде дебютния си албум. Много малко хора предполагаха, че пътуването й, което тепърва започваше, ще я отведе толкова далеч от дома за толкова много време. Още с дебютния си албум  “Fado em Mim” тя постигна световен успех. 

Фадото на Mariza е различно, вълнуващо – то излиза от границите на Португалия и се разпростира в космополита. То е като ново начало, съпроводено от гласа на певица, вярна на корените си, но знаеща, че винаги трябва да се стремиш към нови, далечни хоризонти.

“Mundo” е дневникът на едно пътуване от Капо Верде до Италия, от Аржентина до Португалия. Удивителният емоционален диапазон на гласа на Mariza скъсява дистанции, прегъва линията на времето, прави света по-малък и го сближава. Гласът и песните й говорят за света на музиката, този на емоциите, на фадото и всеки стил, кръжащ около него. Говорят и за нейния собствен свят – свят, разраснал се в последните пет години, обогатен с пейзажи, нови места, нови хора, нови влияния. Това е светът, който можем да открием в “Mundo”

Новия албум на Mariza "Mundo" можете да закупите от музикален магазин ksilo.com